02 oktober, 2009

När jag hör din röst



När jag hör din röst, som heter "New Moon" också, är fortsättningen på boken Om jag kunde drömma. Boken kom ut 2006 samma år som boken "Twilight". Filmen kommer ut den 20 november som är snart om typ 50 dagar! :D

När jag hör din röst handlar om att Bella ska fylla 18 år och hennes kille Edwards syster Alice har ordnat en liten fest för bara familjen Cullen och Bella. Men på festen så skär sig Bella på ett av paketen hon får och det faller en droppe blod ner på golvet.
Då hände allting väldigt snabbt, helt plötsligt så låg hon på golvet och hörde Edward morra åt Jasper. Hon förstod då att Jasper hade tagit ett språng mot henne, men Edward hade skjutit iväg honom.
Bella försöker säga till Edward att händelsen inte betydde nåt, men Edward tänker fortfarande på att hans familj är för farlig för henne. Då bestämmer han sig för att han och hans familj ska ge sig av. Edward säger till Bella att han inte älskar henne längre, men han ljuger bara för att det ska bli lättare. Det konstiga är att Bella förstår att han ska lämna henne, att han slutat älska henne, hon har alltid vetat det, hon har alltid sett Edward som den perfekta och hon som den vanliga människan. Det känns för henne som att hennes liv tagit slut. Men då finns hennes bästa vän Jacob där, han hjälper Bella att försöka komma över Edward. Men innerst inne så vet Bella att hon aldrig kommer glömma bort hennes största kärlek. Men väl i "När jag hör din röst" så får Bella veta att hennes bästa vän Jacob inte heller är mänsklig.... han visar sig att vara en varg/varulv.....
Alice kommer sen tillbaka, hon hade sett Bella hoppa från en klippa, Bella hade gjort det för skoj skull, men Alice hade inte trott det, Alice hade trott att Bella hade tatt självmord.
Edward hade ju såklart fått reda på det, men var inte helt säker.
Men då ringde han hem till Bella och då svarade Jacob, Jacob berättade att Charlie var på begravningen och då stängde Edward av telefonen. Edward trodde att Charlie var på Bellas begravning men egentligen var han på hans kompis begravning.
Edwards plan är att åka till Volterra och fråga Volturi om dom kan döda honom.
Och då måste Bella försöka stoppa honom.....

Favoritcitat: "I can't excist in a world were your not in..." Edward Cullen, New Moon.

10/10!

Samma som jag skrivit innan så har dessa böckerna tagit mig med storm.
Läs denna boken om hur Bellas liv skulle vara utan Edward, och spännningen när han ska försöka döda sig själv.

/ Catherine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar