10 december, 2014

Elsa och Eddie, 12


Thomas Halling är författare
Elsa och Eddie är huvudpersoner.
Eddie är en pojke som är en snattare. Han köper en mobil av sin kompis Robin. Och han säger att han betalar dagen efter. Han hade inte råd med pengar att betala till Robin. Han tog sin pappas pengar och gick ut till Robin och det räckte inte så Robin sa till Eddie att han skulle få ett jobb.

Elsa är en tjej som är 12 år. Hennes föräldrar är skilda och hon flyttade till sin mamma, men hon gillar inte att bo där för att hon saknade sina gamla kompisar.
En annan viktig person i Elsas historia är hennes mamma. Och hon är väldigt snäll

Och i Eddies historia är Robin väldigt viktig för att han är med i halva Eddies berättelse. Och han är dum och taskig och vill ha en klocka.

De som de har gemensamt är att deras historier utspelas samtidigt, och de har samma mobil, de är lika gamla och går i samma klass.

Historian utspelas sig på skolan, i staden. Hemma hos Eddie och hemma hos Elsa

Den utspelades sig nyligen.

Först i Elsas berättelse vaknade hon för att packa upp lådorna för hon har nyligen flyttat. Sedan i mitten träffar hon Eddie så pratar de om skolan på en kulle. I slutet såg hon Eddie tala med rånarna.
Först i Eddies berättelse vaknade han av att hans föräldrar bråkade och hans mamma grät. Sedan i mitten träffar han Elsa så pratar de om skolan på en kulle. I slutet berättade han om allt som hänt.

Boken är skriven i parallellhandling.

Texten är lätt läst med några svordomar.

Den boken talar om att det finns olika liv.


Vi tyckte att den var bra för att det var två olika berättelser med olika handling. En sak var dålig för att det utspelades samtidigt och man förstod inte alltid, särskilt när de hade en konversation.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar