18 december, 2014

Trolldomsakademin, Eldhäxan


Författare: Peter Bergting

Huvudperson: Miranda Mörkmåra, Orville Briskit, Emmi knyppelhaus af gyldenstråhle, Malda (Demon prinsessan).

Andra viktiga personer:
Scurvley Briskit är Ärkemagiker och mystisk och mäster Grigori Unfangsaxe som är rektor på skolan och studievägledare.

Miranda, Orville och Emmi är bästisar, Malda hatar Scurvley, Scurvley är Orvilles morbror.


Miljö: Ett sagoland kallad Morwhyle och en mystisk skola kallad Trolldomsakademin.

När utspelar den sig: Kanske i framtiden, 1900, i ett annat universum.

Miranda flyttar till ett nytt hus men blir antagen till en trolldomsakademi för att hon har magiska krafter och bor där. Hennes krafter var att hon kunde känna på föremål och veta vad som hade hänt. På skolan träffar hon två kompisar som heter Orville och Emmi. En professor på skolan som hette Badwedyr har blivit mördad på elevtoaletten och Miranda, Orville och Emmi försöker att lösa mordet utan att berätta för någon. Samtidigt som Scurvley anlitar Malda den förra demonprinssesan att låtsas bli lärare för att hon ska lösa mordet. Barnen misstänker Malda för att vara mördare. Barnen träffar en drakkanin som heter Potopor som hjälper dem att lösa mordet.


Elsas åsikt om boken: Jag tyckte att boken var ganska bra. Den var kanske lite för fantasi för mig men den var ganska spännande. Det var lite för svåra namn och ganska många så det var lite svårt att komma ihåg vilka som gjorde vad och så men den var i alla fall rolig och spännande. Så i helhet så var den ganska bra.

Noahs åsikt om boken: Boken var bra men den var lite för konstig t.ex. helt plötsligt var man i en pool så det var lite konstigt och sen var det en sidobok av Legenden av Morwale men han kanske kunde anstränga sig lite mer när han skrev boken.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar